Pate vegetal din linte

de mena29 in Mancaruri de post, 22 Mar 2017 | 4844 vizualizari

 

  Pentru mine lintea a fost o necunoscuta pana acum. Am tot auzit in stanga si in dreapta vorbindu-se despre ea cum ca este foarte sanatoasa insa pana acum nu am mancat niciodata. Nu stiu nici eu de ce insa vreau sa va spun ca zilele trecute am cumparat o punga de linte verde si am fost placut surprinsa,imi place mult. Am facut doua retete de post economice. 

Una dintre ele a fost aceasta de pate din linte verde.
Va poftesc si pe voi sa incercati, cu siguranta o sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte verde
  • 1 morcov mare
  • 1 buc telina (cam cat este si morcovul)
  • 1 cartof potrivit
  • 1 cepa mai mica
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate vegetal din linte:

Se spala lintea si se pune la fiert. La o parte de linte, e nevoie de doua parti de apa. Puteti sa o lasati si la inmuiat cateva ore daca vreti, insa eu am mai citit pe ici pe colo cum trebuie procedat, iar la una dintre retetele lui Adi Hadean, am citit ca nu este neaparat nevoie, asa ca nici eu nu am lasat-o la inmuiat. Am inteles ca depinde de cat de veche este. Se pare ca eu am avut noroc, lintea mea a fiert in exact 35 minute.

Dupa ce fierbe, se scurge de apa in care a fiert si se lasa sa se raceasca.

Separat, se fierb morcovul, telina si cartoful, curatate si spalate. Cartoful se adauga dupa 10 minute, dupa ce au inceput sa fiarba morcovul si telina.

Se lasa si legumele sa se raceasca, dupa care se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se paseaza dupa preferinta.

Noua ne-a placut mult si sper ca-l veti incerca si voi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate vegetal din linte" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde cu naut